Program divadla Dobeška

NORBI KOVÁCS & Olin Nejezchleba & Pavel Fischer

Koncert
Čtvrtek
7. Duben
20:00

Společný koncert tří mistrů ve svém oboru. Kytaristy Norbiho Kovácze, houslisty Pavla Fischera a violoncelisty Olina Nejezchleby.

Vstupné
300 Kč
Dospělý
250 Kč
Student | Senior

Norbi Kovács se narodil v roce 1968 v Šale na Slovensku, ale v jeho žilách koluje maďarská krev. Do Prahy se přestěhoval v roce 1992 a od té doby hrál s různými kapelami a řadou interpretů, především s písničkářkou Radůzou, Petrem Skoumalem či Máriem Bihárim. V současnosti je členem skupin Ivan Hlas Trio a Lokomotiva. Kromě toho se věnuje i hudbě filmové (například hudba k filmu U mě dobrý). V roce 2013 vydal sólové instrumentální album „Takžetak“, které vychází z klasických kytaristických forem, jako je ragtime, folk, trocha blues, patrné jsou i stopy gypsy jazzu či flamenka. V roce 2018 si pak nadělil ke svým padesátým narozeninám album „13:31“. Norbi Kovács je nejen fenomenálním kytaristou, ale také výborným fotografem a má za sebou již několik úspěšných výstav

Pavel Fischer se narodil v roce 1965 ve Zlíně. V letech 1979-85 absolvoval studia houslové hry na Pražské konzervatoři, v nichž se svou prof. Norou Grumlíkovou pokračoval i na AMU (1985-89). Jako sólista spolupracoval s řadou českých i zahraničních orchestrů. Ještě na univerzitní půdě v roce 1989 se stává spoluzakladatelem a primáriem Škampova kvarteta, souboru s nímž pravidelně koncertoval na nejvýznamnějších světových pódiích. Pavel Fischer spolupracoval s vynikajícími umělci jako jsou - Josef Suk, Jiří Bárta, D. Pecková, Melvyn Tan, Kathryn Stott, Wolfgang Holzmair, Ronald van Spaendonck, Nikolaj Demiděnko, Janine Jansen, atd... V poslední době se Pavel Fischer stále intenzivněji věnuje pedagogické činnosti - mistrovské kurzy na Royal College a Royal Academy v Londýně, Concertgebouw Amsterdam, Kvartetní Akademii v Amsterdamu, Chetham´s School of Music v Manchesteru, a v r. 2008 se stává řádným profesorem na RNCM v Manchesteru a od letošního roku též na Birmingham Conservatoire. Jeho mimořádný zájem o hudbu jiných žánrů vyústil např. v mnoholetou spolupráci s Ivou Bittovou, k založení cross-overové skupiny „Camael“ či tria „Bardolino“. V prosinci 2009 učinkoval jako host na projektu Iana Andersona a Jethro Tull. Jako skladatel se poprvé představil svými třemi smyčcovými kvartety, napsanými na objednávku britského „Lake District Festivalu“. Premiéra prvního kvartetu „Morava“ zazněla v dubnu 2008 v Carnegie Hall v New Yorku, česká premiéra na podzim 2008 v komorním cyklu České filharmonie.Zbylé dva kvartety měly premieru na festivalu „Lake District“ ve Velké Británii.

Jaroslav Olin Nejezchleba se narodil 10. ledna 1960 v Kyjově. Vystudoval hru na violoncello na brněnské Státní konzervatoři. V době studií hrával s cimbálovou muzikou Písečan. V roce 1981 odešel do Prahy, kde nastoupil na post baskytaristy ve skupině Marsyas. Odtud přešel k Vladimíru Mišíkovi do Etc..., kde zůstal 18 let do roku 2003. S Vladimírem Mišíkem v té době hrával ve volném akustickém sdružení Čunderground, s Petrem Kalandrou v jeho Blues Session, a spolupracoval s celou řadou dalších hudebních osobností (namátkou Čechomor, Vlasta Redl, Petr Skoumal, Jan Burian, Michal Prokop, Ivan Hlas, Nerez, Jiří Bílý, Anna K., Radůza, Vlasta Třešňák a další). V současné době hraje v Triu Ivana Hlase, je frontmanem obnovených Blues Session, své moravské kořeny zúročil ve skupině Njorek a občas hostuje s Etc... Jeho hudební kariéru mapuje výběrové 2CD „25 let v tom…“, které v roce 2008 vydalo Indies Happy Trails.V lednu 2010 vydává label 100PROmotion Olinovo první studiové CD s názvem „Noční lov“ a v roce 2018 album „Nečekaná návštěva“.

Podobná představení:
Čtvrtek 18.4. 2024 19:30
Koncert

Kultovní Malý taneční orchestr se sólisty Divadla Sklep. Na pódiu se představí například Tomáš Hanák, František Skála nebo Lenka Vychodilová či Fero Burda. Zazní hitovky 60.let i současnosti, např.od Pavla Lišky, Haničky Zagorové, Druppiho, Milušky Voborníkové, Jany Kratochvílové, Plavců-Rangers, Katapultu a Elvise Presleyho či Franka Sinatry.

Cena: 300 / 350 Kč
Vyprodáno

Čtvrtek 16.5. 2024 20:00
Koncert

Srandopunková čtveřice z Brna v čele s Nikolou Muchou, známou především z televizních soutěží vystoupí premiérově v divadle Dobeška. Veselé písně o životě, lásce, přátelství, pravdě a jiných úchylkách zazní v té nejlepší možné formě, tedy naživo. Přijďte si zanípat klacíkem v hovínku existenciální tíže i bohapusté radosti ze života

Cena: 280 / 330 Kč

Pondělí 27.5. 2024 20:00
Koncert

Fenomenální kytarista Michal Pavlíček v komorním koncertu s vynikajícím klávesistou Michalem Nejtkem

Cena: 300 / 350 Kč