Program divadla Dobeška

Psí ostrov

Kinokavárna
Středa
14. Listopad
19:30
Vstupné
100 Kč
Dospělý
70 Kč
Student | Senior

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov. O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki.Režie: Wes Anderson, Scénář: Wes Anderson. USA/Něm. ČSFD 80%.

Podobná představení:
Středa 24.4. 2024 19:30
Kinokavárna

Úspěšná novinářka Saša opouští svou rodinu a společně s miliony dalších východoevropských pracovníků se stává levnou pracovní silou v Západní Evropě. V Německu na farmě, v irském hotelu nebo jako pečovatelka ve Francii. Dokumentární film, ČSFD 75%

Cena: 100 / 140 Kč

Středa 1.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Mrazivý snímek Jonathana Glazera o banalitě zla si díky svému výjimečnému zpracování odvezl Velkou cenu z festivalu v Cannes a také Snímek také získal dva Oscary. ČSFD 73%.

Cena: 100 / 140 Kč

Středa 8.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Dosud nepublikované záběry z posledních tří let života Václava Havla v osobním portrétu stárnoucího exprezidenta, který vždy nadřazoval zájmy obecné nad ty vlastní.

Cena: 100 / 140 Kč