Program divadla Dobeška

Sněhová Královna

Pohádka pro děti
Neděle
12. Leden
15:00
Světoznámá pohádka dánského pohádkáře H.Ch.Andersena o dívce, která se vydala hledat ztraceného kamaráda a našla ho až na konci světa.
Vstupné
80 Kč
Dospělý

"Nu, tak začněme. Až budeme na konci tohoto příběhu, budeme vědět víc, než víme teď." - začíná světoznámá pohádka Hanse Christiana Andersena.

Příběhy malé Gerdy, která se vydala hledat svého kamaráda až do krajů, kde vládne jen chlad, mráz a studené srdce Sněhové královny, dokáží rozplakat, ale i rozesmát. Krásné písničky a barvitá dynamická scénografie s točnou a dvaceti zezadu voděnými loutkami navíc také potěšit uši i oči.

Inscenace seznamuje s jednou z mravně i umělecky nejpůsobivějších pohádek Hanse Christiana Andersena a pomáhá u dětí budovat hodnotový žebříček, jenž řadí hezké lidské vztahy, věrnost, vytrvalost, obětavost i odvahu nad majetnické i únikové, násilnické i poživačné, stejně jako poraženecky pasivní přístupy k životu a ke světu. Básnickým obrazem vypráví o dospívání a o schopnosti mít rád, jež je jeho předpokladem.

Hraje divadelní společnost Kejklíř.

Podobná představení:
Neděle 21.4. 2024 15:00
Pohádka pro děti

Představení je inspirováno historickými událostmi dobytí jižního a severního pólu, osudy osobností jako byl Roald Amundsen, Robert Falcon Scott nebo Umberto Nobile. Hrají: David Bolech a Kryštof Míka

Cena: 140 Kč

Neděle 28.4. 2024 15:00
Pohádka pro děti

Nonverbální a úžasně barevné kreslené hádanky + živá kresba na iPadu

Cena: 150 Kč