Program divadla Dobeška

Teroristka

Kinokavárna
Středa
18. Září
19:30
Iva Janžurová coby noblesní důchodkyně s vražednou brokovnicí - nový film Radka Bajgara
Vstupné
100 Kč
Dospělý
70 Kč
Student | Senior

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ Režie: Radek Bajgar, Scénář: Radek Bajgar, hrají Hrají: Iva Janžurová, Martin Hofmann. Komedie. ČR, ČSFD 71%

Video
Podobná představení:
Středa 1.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Mrazivý snímek Jonathana Glazera o banalitě zla si díky svému výjimečnému zpracování odvezl Velkou cenu z festivalu v Cannes a také Snímek také získal dva Oscary. ČSFD 73%.

Cena: 100 / 140 Kč

Středa 8.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Dosud nepublikované záběry z posledních tří let života Václava Havla v osobním portrétu stárnoucího exprezidenta, který vždy nadřazoval zájmy obecné nad ty vlastní.

Cena: 100 / 140 Kč

Středa 15.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Ze Severní Koreje se snaží utéct jednotlivci i celé rodiny. Se zrádnou cestou přes divokou řeku, nehostinné čínské hory i vietnamský prales se jim snaží pomoct pastor Kim, muž, který svůj život zasvětil bohu a pomoci uprchlíkům.

Cena: 100 / 140 Kč