Program divadla Dobeška

Loes s kapelou Lu's & a Blondýna

Koncert (Křest CD)
Sobota
27. Listopad
19:30

Nizozemská písničkářka Loes vydává svou sólovou desku All I Ever Really Seem To Say na koncertu s její multižánrovou kapelou Lu s & (vítěz Porty 2021) a s předskokankou Blondýna (vítěž ceny Country Rádia na Portě 2021). Těšit se můžete na pestrý hudební program a holandský sýr.

Vstupné
200 Kč
Dospělý
120 Kč
Student | Senior

Zpěvačka a skladatelka Loes van Schaijk – Nizozemka žijící v Praze známá na evropské bluegrassové a folkové scéně z kapel jako Svaťa Kotas Band a Red Herring – vydává v listopadu 2021 své debutové sólové album All I Ever Really Seem To Say. Hudba na této desce je jako Speyside whisky: ničím neředěná, s vlastní silnou chutí a lehce nasládlým "dozvukem."
Křest sólového alba Loes van Schaijk se uskuteční dne 27. listopadu na koncertu v divadle Dobeška (Praha 4). Několik písniček zahraje Loes sólově nebo se speciálním hostem. Po větší část koncertu ji pak doprovodí její kapela Lu s &, která ve svém zvuku díky pestrému žánrovému zázemí jednotlivých členů a originálnímu nástrojovému obsazení organicky propojuje folk/country i pop. Loes kapelu založila teprve před rokem, projekt už ale i za tak krátkou dobu dokázal zaujmout posluchače i odbornou veřejnost: Lu s & jsou vítězem Porty 2021, kde kromě prvního místa získali i cenu SAI a cenu Rádia Olomouc. Jednou z odměn byla také možnost nahrání singlu či EP s Václavem Neckářem jr. ve studiu Chevaliere Heleny Rytířové. Držte nám palce, abychom se s Vámi s výslednou nahrávkou mohli už na křtu také podělit.

Předskokankou bude unikátní sólistka Blondýna, která hraje a ztělesňuje "femme folk," vyhrála na Portě cenu Country Rádia a právě vydává novou desku Nevolej mi do nebe!

Podobná představení: