Program divadla Dobeška

Slunovratní rej aneb Křest alba Návrat slunce skupiny Svarga

Koncert
Sobota
22. Prosinec
20:00
Skupina Svarga se věnuje tvorbě a zhudebnění obřadních písní pro naši původní přírodně duchovní tradici, spojenou s kulturou Slovanů.
Vstupné
250 Kč
Dospělý

Skupina Svarga se věnuje tvorbě a zhudebnění obřadních písní pro naši původní přírodně duchovní tradici, spojenou s kulturou Slovanů. Návrat slunce je první sbírkou invokačních písní pro jednotlivé síly přírody a božské bytosti slovanského panteonu. Křest proběhne netradičně, bude zároveň koncertem i maškarním rejem, jak bývalo dříve v našich krajích zvykem se v tomto období (od Sv. Barbory do Masopustniho úterý) vypořádávat se zimou a temnými silami. A proto je nejlepší dorazit i na náš ritualni koncert v maskách, abychom mohli spolu znovu zakusit magickou atmosféru starých oslav zimního slunovratu :)

Na koncert naváže taneční večírek s DJ Yukimurou a jeho jedinečnou hudebni nadílkou evropskych folklorních písní v citlivému elektrokabátku.

Podobná představení:
Čtvrtek 16.5. 2024 20:00
Koncert

Srandopunková čtveřice z Brna v čele s Nikolou Muchou, známou především z televizních soutěží vystoupí premiérově v divadle Dobeška. Veselé písně o životě, lásce, přátelství, pravdě a jiných úchylkách zazní v té nejlepší možné formě, tedy naživo. Přijďte si zanípat klacíkem v hovínku existenciální tíže i bohapusté radosti ze života

Cena: 280 / 330 Kč

Pondělí 27.5. 2024 20:00
Koncert

Fenomenální kytarista Michal Pavlíček v komorním koncertu s vynikajícím klávesistou Michalem Nejtkem

Cena: 300 / 350 Kč

Pondělí 10.6. 2024 19:30
Koncert

Koncert je součástí koncertní série Jazz Meets World

Cena: 400 Kč