Program divadla Dobeška

Tady Havel, slyšíte mě?

Kinokavárna
Středa
8. Květen
19:30

Dosud nepublikované záběry z posledních tří let života Václava Havla v osobním portrétu stárnoucího exprezidenta, který vždy nadřazoval zájmy obecné nad ty vlastní.

Vstupné
140 Kč
Dospělý
100 Kč
Student | Senior

Místo vysněného státnického důchodu, čtení a chození do divadel zůstává Václav Havel aktivním politikem ve výslužbě, který cestuje po všech kontinentech, aby šířil hodnoty demokracie. Dokument je mnohovrstevnatým příběhem o odcházení velkého muže, jenž neztrácí nadhled ani smysl pro humor. Na sklonku života se Havel zamýšlí nad svým vlastním odkazem, ale i nad obecnými hodnotami lidství a demokracie ve dvacátém prvním století. Jak nakonec sám přiznává, exprezidentství je jedno z nejnáročnějších povolání, které za svůj život vykonával.

Video
Podobná představení:
Středa 1.5. 2024 19:30
Kinokavárna

OMLOUVÁME SE, ALE Z PROVOZNÍCH DŮVODŮ JE PROJEKCE ZRUŠENA

Cena: 100 / 140 Kč

Středa 15.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Ze Severní Koreje se snaží utéct jednotlivci i celé rodiny. Se zrádnou cestou přes divokou řeku, nehostinné čínské hory i vietnamský prales se jim snaží pomoct pastor Kim, muž, který svůj život zasvětil bohu a pomoci uprchlíkům.

Cena: 100 / 140 Kč

Středa 22.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Výbušný debut režisérky Veerle Baetens, natočený podle knižního bestselleru, upevňuje silnou pozici belgické kinematografie. Precizní práce s dětskými neherci odhaluje křehkost věku, v němž jsme zaslepeni láskou, prožíváme ničivé pocity osamění a toužíme po pozornosti druhých. Současně poukazuje na rozpínavost neléčeného traumatu, kvůli kterému se stáváme sami sobě největším nepřítelem. ČSFD 83%

Cena: 100 / 140 Kč