Program divadla Dobeška

Je mi ze sebe špatně

Kinokavárna
Středa
5. Duben
19:30

Černá komedie norského režiséra Kristoffera Borgliho byla zvolena nejlepším snímkem festivalu skandinávského filmu SCANDI.

Vstupné
120 Kč
Dospělý
90 Kč
Student | Senior

Režisér Kristoffer Borgli v této černé, satirické komedii zobrazuje toxický vztah, který rychle eskaluje do děsivých úrovní narcistické sebeprezentace. Signe a Thomas jsou mladý pár s nezdravou vzájemnou soutěživostí, která nabere nebezpečné směřování, když se Thomas náhle prosadí jako umělec. Signe v reakci na to učiní zoufalý, až sebezničující, pokus o opětovné získání svého postavení tím, že úmyslně onemocní, aby přilákala pozornost a probudila soucit. Kristoffer Borgli brilantně satirizuje sebeprezentační tendence v současných médiích a impulzivní hledání pozornosti v nás všech. Komedie / Drama Norsko / Švédsko, 2022, 95 min Režie, scénář: Kristoffer Borgli Hrají: Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther, Anders Danielsen Lie a další. ČSFD 74%

Video
Podobná představení:
Středa 1.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Mrazivý snímek Jonathana Glazera o banalitě zla si díky svému výjimečnému zpracování odvezl Velkou cenu z festivalu v Cannes a také Snímek také získal dva Oscary. ČSFD 73%.

Cena: 100 / 140 Kč

Středa 8.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Dosud nepublikované záběry z posledních tří let života Václava Havla v osobním portrétu stárnoucího exprezidenta, který vždy nadřazoval zájmy obecné nad ty vlastní.

Cena: 100 / 140 Kč

Středa 15.5. 2024 19:30
Kinokavárna

Ze Severní Koreje se snaží utéct jednotlivci i celé rodiny. Se zrádnou cestou přes divokou řeku, nehostinné čínské hory i vietnamský prales se jim snaží pomoct pastor Kim, muž, který svůj život zasvětil bohu a pomoci uprchlíkům.

Cena: 100 / 140 Kč